A nyomtassteis kezdeményezés csak egyetlen esetben működik: ha elegen leszünk olyanok, akik tényleg nyomtatnak és terjesztik is ezt az újságot. Csatlakozhatsz kicsiben és nagyban, lehetőségeid, erőd szerint. Akkor is sokat tettél, ha csak egy-két példányt nyomtatsz ki és juttatsz el ismerősökhöz vagy ismeretlenekhez.

De gondolkodhatsz nagyban is. Ha van lehetőséged, netán nyomdakapacitásod arra, hogy sok példányt állíts elő, akkor az már nagy segítség. Ha mozgósítod a barátaidat, hálózatot építesz olyanokból, akik rendszeresen szállítanák ki a kis lapot egy-egy adott körzetbe, akkor jelentősen járultál hozzá ahhoz, hogy minél több emberhez jusson el másféle információ is, mint, amit a kormányzati hírforrásokból kap.

Arra kérünk mindenkit, hogy jelezze nekünk egy emailben, hogy az ország melyik részén és hány példányba terjesztette a kis újságot. (Esetleg dokumentáld egy-egy jópofa fotóval, és azt is küldd el nekünk.) Mi ezt egy térképen jelöljük, így látni fogja mindenki, hogyan jutunk el az ország minden részébe. A kis újság terjesztésének fontos eleme a személyes beszélgetés, így azok, akik csak az állam által elfoglalt hírforrásokból tájékozódnak, találkoznak más véleményekkel is.

Támogass minket az ötleteiddel, javaslataiddal. Kapcsolódj be, csatlakozz!

Elérhetőségünk: info.nyomtassteis@gmail.com